Jan Ronday fotowebsite over Diemen, informatie
BEKIJK EENS WAT ER

IN DIEMEN GEBEURT
vvd campagne diemen, school bezoekt kinderboerderij, kerstmarkt, speeldag ttv diemen, boom omgewaaid, gemeentedag, alpaca's geschoren, vakantoetoernooi ttv diemen, paaseieren zoeken, nldoet, diemercross, diemer ijsclub, sneeuwfoto's, vrijwilligersonderscheiding, vakantiepret zwembad, discozwemmen, bouw plantage de sniep, piet saan parade, jaarlijks feest schoolstraat, diemer festijn, koninginnedag, bouw wc diemerplein, knuffeldagen kinderboerderij, intochten sinterklaas, 60-jarig jubileumfeest ttv diemen, straatvoetbaldag, rbs bezoekt berkenstede, aankomst nesciobrug, optocht legervoertuigen, opname reclamefilm VW Polo

Home Informatie Disclaimer

Heeft u vragen of opmerkingen:

tel. 020-6981672 / 06-47093129
e-mail: jaro@telfort.nl

Even voorstellen

Ik woon sinds 1987 in Diemen, maar ben in 1954 geboren in Amsterdam. Ik ben in 1980 serieus begonnen met fotograferen. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds een van mijn grootste hobby's.

Ook het maken van videoproducties hoort daarbij. Vanaf het moment dat VHS-systemen redelijk betaalbaar werden voor de amateur. Ruwe videobeelden van vakanties, feesten, dierbare momenten en leuke gebeurtenissen toverde ik om tot boeiende documentaires.


Diemen

Ik heb geen commerciële bedoelingen met het publiceren van deze fotoreportages over activiteiten die in Diemen hebben plaatsgevonden. De opzet is puur informatief omdat ik het belangrijk vind dat mensen uit Diemen, maar ook daarbuiten weten wat er in onze plaats gebeurt.


Soort fotografie

Sinds 2010 zijn mijn vaste opdrachtgevers de gemeente Diemen en het Diemer Nieuws.

Reportagefotografie:

Mijn favourite keuze. Bij reportagefotografie wordt een gebeurtenis vastgelegd. De fotograaf vertelt een verhaal met zijn foto of serie foto’s. Gevoel voor sfeer en emoties zijn hier belangrijk. Deze vorm van fotografie kan worden toegepast op elke soort fotografie. Zo kun je een productieproces, sportwedstrijd of nieuwsitem op deze manier vastleggen, maar ook straatfotografie leent zich heel goed voor een reportage. De fotoseries op deze website zijn daar een goed voorbeeld van. Maar ook in de portret- en natuurfotografie kan ik mijn draai goed vinden.

Sportfotografie:

Bij actie- en sportfotografie draait het om snelheid. Ik hou mij voornamelijk bezig met voetbalwedstrijden van SV Diemen. Sportfotografie is een lastig genre. Er is veel beweging onder vaak lastige lichtomstandigheden. Het is belangrijk dat je over apparatuur beschikt die dit aan kan. Maar ook de techniek van sportfotografie moet je goed beheersen.

Studiofotografie:

Zoals veel hobbyfotografen heb ik studiofotografie ontdekt door een hoekje in de woonkamer met de juiste spullen om te bouwen tot portretstudio. Flitsers en schermen zijn hierbij een must voor het maken van mooie foto’s. Ik beschik over alle benodigde apparatuur.


Video

Het maken van videoproducties is al tientalle jaren een grote hobby van mij. Van analoog tot digitaal, ik heb er allemaal mee gewerkt. Compleet met montage en geluidsbewerking. Ik beschik over professionele apparatuur.

Voorbeelden van de video's die ik voor de gemeente Diemen heb gemaakt, Burger Jaarverslag, staan op mijn website. Verder staan er video's op van evenementen in Diemen en promovidideo's van sportverenigingen.


Websites

Naast fotografie en video ontwerp en beheer ik ook websites voor particulieren, bedrijven en verenigingen.


Foto-opdrachten (30 mei 2019)

Vanaf februari 2018 ben ik gestopt met het aannemen van grote of langdurige foto- en video-opdrachten. Door artrose in mijn vingers kan ik niet meer met zware apparatuur werken. Kleine projecten gaan nog wel.


Contact

Heb ik uw interesse gewekt en denkt u dat ik voor u iets kan betekenen op foto- of videogebied? Neem dan gerust contact met mij op om alle wensen en mogelijkheden te bespreken.Jan Ronday, Diemen


info@janronday.nlKijk ook eens op de website van:
Kinderboerderij Diemen, Schoolstraat Diemen en bassist Frans Ronday